‘Rabo verkoopt Athlon nog voor de zomer’

Rabobank wil nog voor de zomer leasebedrijf Athlon van de hand doen. Dat meldt Het Financieele Dagblad op grond van “bronnen die op de hoogte zijn van de verkoopplannen.”

De aanstaande verkoop volgt uit een strategische heroriëntatie van de bank. De portefeuille van leasedochter De Lage Landen (waarvan Athlon deel uitmaakt) bedraagt ruim 35 miljard euro. Het bedrag trekt een stevige wissel op de financieringscapaciteit van de bank. Bovendien melden ingewijden dat Athlon inhoudelijk uit de pas loopt met het sterkere food- en agriprofiel dat Rabo nastreeft.

Oorspronkelijk was de intentie van Rabobank om De Lage Landen als geheel van de hand te doen. Met name de herfinanciering van genoemde 35 miljard euro ineens deed echter veel geïnteresseerde partijen afhaken. Maar voor Athlon afzonderlijk zouden, zo melden de bronnen, al biedingen binnen zijn. Onbekend is van wie, maar genoemd worden “voor de hand liggende partijen” als Leaseplan, Société Générale en andere Franse banken alsmede autofabrikanten.

Ahtlon beheert een leaseportefeuille van circa 250.000 auto’s, verdeeld over tien landen. Deskundigen noemen een bedrag van meer dan 750 miljoen euro voor Athlon haalbaar. Rabobank zou ook leaseportefeuilles willen verkopen aan institutionele beleggers. 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *