Rabobank: volumestijging automotive 2,5 procent

De Nederlandse economie zal in 2015 verder groeien en daar profiteert de autobranche ook voor het eerst van. Rabobank voorspelt in haar sectorprognose 2015 dat de automotive een volumestijging van 2,5 procent zal laten zien.

Dit komt volgens de bank vooral door aantrekkende verkopen van nieuwe auto’s. Innovaties zoals elektrisch rijden en veranderend klantgedrag zorgen voor veel beweging in de sector. Het bezit van een auto is niet langer vanzelfsprekend. Mobiliteitsbehoeften worden steeds veelzijdiger ingevuld. Dit vraagt van ondernemers om al dan niet met partners slimme mobiliteitsoplossingen te creëren.

“Voor het eerst sinds jaren zien we van alle tien mkb-sectoren de afzet in 2015 weer groeien. Nu na de export ook het consumentenvertrouwen weer toeneemt, is de verwachting dat na jaren van krimp ook de bouw en automotive hun afzet komend jaar licht zien groeien. Met deze prognoses is voorzichtig optimisme voor het Nederlandse mkb gerechtvaardigd”, aldus Paul Dirken, directeur Bedrijven bij de Rabobank.

Download hier de sectorprognose 2015 van Rabobank >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.