Autodeelplatforms HeelNederlandDeelt voor particulieren en Floow2 voor de zakelijke markt bundelen hun krachten met de autodeelapp Stapp.in. Vanaf vandaag kunnen zowel de gebruikers van HeelNederlandDeelt als de bedrijven en organisaties actief op Floow2 autodelen via Stapp.in.

Veel mensen zijn nog terughoudend om hun auto te doelen, terwijl efficiënter autogebruik een van de speerpunten is van het nationale duurzaamheidsbeleid. “Wij liepen als deelplatform tegen deze uitdagingen aan van het klassieke autodelen. Daarom hebben wij besloten om een samenwerking te zoeken met Stapp.in”, aldus Kim Tjoa, oprichter van HeelNederlandDeelt en Floow2. “Het biedt onze particuliere gebruikers op HeelNederlandDeelt en onze zakelijke gebruikers op Floow2 de mogelijkheid om veilig, vertrouwd en verzekerd te starten met autodelen, via deelauto’s voorzien van slimme technologie en een handige app.”

Particulier

Particulieren kunnen een kastje op de accu van de auto laten aansluiten. Via de app kan vervolgens de auto geopend en gestart worden. De auto moet dan wel minstens één keer per week rijden om te zorgen voor voldoende accucapaciteit. Ook kan een groep particulieren gezamenlijk een leaseauto via Stapp.in inzetten voor gezamenlijk gebruik. In dat geval biedt Stapp.in ook een verzekering voor de bestuurders die niet in het leasecontract zijn opgenomen.

B-to-B

Voor bedrijven werkt de technologie net als voor particulieren, dankzij de samenwerking tussen Stapp.in en Floow2. De eigen medewerkers, maar eventueel ook de medewerkers van andere bedrijven kunnen deze auto’s dan onderling gebruiken.

Belangstelling

Gevraagd naar de populariteit van dergelijke autodeeldiensten zegt marketeer Heidi Kok van Stapp.in een verschuiving te zien van particuliere initiatieven naar autodelen binnen communities, buurtbewoners die gezamenlijk een auto delen. “Voorheen hadden we franchisenemers die auto’s neerzetten, maar daar werd door particulieren vrij weinig gebruik van gemaakt. De laatste tijd zien we juist veel initiatieven vanuit communities zelf. Autodelen wordt bijvoorbeeld al meegenomen bij de projectontwikkeling van een woongebied, of een wijk richt zelf een community op om een auto mee te delen. En met de Green Deal Autodelen (waarvoor verschillende partijen zich hebben gecommitteerd om in 2021 100.000 deelauto’s en 700.000 gebruikers te hebben, EP) zien we dat met name de zakelijke markt steeds meer geïnteresseerd raakt. En daar kunnen wij dan weer op meeliften.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties