fbpx
bekeken: 881 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Conti en Goodyear winnaars zomerbandentest

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 3 april 2020, 11:39

Leestijd: < 1 minuut

De Continental Premium Contact 6 en Goodyear Eagle F1 Assymmetric 5 zijn de overall winnaars van de zomerbandentest 2020 van AutoWeek en AutoBild. Er werden vijftig zomerbanden getest in de maat 245/45 R 18.

Uit dit aanbod werden de twintig best scorende banden toegelaten, waaronder voor het eerst Lauffen en Zeetex als finalist. Ze ondergingen allen een uitgebreide test van dynamische eigenschappen (remweg, nat en droog wegdek) en kostenefficiëntie. Zeven zomerbanden behaalden de maximale score. In de top-5 volgen na Conti en Goodyear de Michelin Pilot Sport 4, Vredestein Ultrac Vorti en Apollo Aspire XP. Als ‘matig’ eindigen de Kumho Ecsta, Maxis Victra Sport, Toyo Proxes Sport en Zeetex HP 2000.

Overcapaciteit

De geteste banden waren afkomstig van universele handelaren. De tests met betrekking tot de levensduur vonden plaats op een gecertificeerde rollenbank, de remproef bij ATP Automotive Testing Papenburg, wereldwijd één van de grootste testbanen voor personen-en bedrijfsvoertuigen. Opvallend vinden de testende tijdschriften dat de prijzen van A-merken als gevolg van overcapaciteit en onverkocht gebleven partijen soms interessanter zijn dan bij de mindere goden. Zo ligt de gemiddelde handelsprijs bij Goodyear onder die van zusterlabels Dunlop en Fulda.

Tags: , , , , ,

Bovemij benoemt Pieter van der…Teruggang werkplaatsafspraken…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties