fbpx
bekeken: 4433 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,60)

Dealerrendement Q1 fors gedaald

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 juli 2012, 11:01

Leestijd: < 1 minuut

Het dealerrendement heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een daling in gezet naar 0,92 procent ten opzichte van 1,70 procent in kwartaal één 2011. De totale omzet van dealers daalde met 5,1 procent. In de recente Bovag Branche Barometer zijn de verwachtingen dan ook voor de rest van het jaar naar beneden bijgesteld.

Dealers hebben het sowieso zwaar, want ook het werkplaatsaanbod is gedaald. Het gemiddeld aantal monteurs per bedrijf daalde, maar ook het totaal aantal gefactureerde uren per monteur heeft een klap gekregen van 5,8 procent.

Uit de rapportage van Bovag blijkt verder dat het absorptievermogen van dealerbedrijven in het eerste kwartaal 2012 het laagste niveau sinds jaren heeft bereikt. Hierbij dekt de winst vanuit de aftersales de vaste kosten nog maar voor 76,6 procent.

Tussen nul en een half

Het gemiddelde dealerrendement is vorig jaar onderuit gegaan naar 0,78 procent. De verwachting is dat het dit jaar nog verder zal zakken naar tussen de nul en een half procent. Volgens Bovag Autodealers zijn er toch volop kansen voor dealers, waarvan de leasemarkt één van de grootste is.

Tags: , , , , , ,

Nieuwe verkoopdirecteur bij…Focwa: structureel minder…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties