fbpx
bekeken: 762 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

FCA en Groupe PSA wijzigen fusiedeal

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 september 2020, 10:49

Leestijd: < 1 minuut

De coronacrisis laat autofabrikanten niet onberoerd. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) en Groupe PSA hebben daarom besloten het speciale dividend dat aan aandeelhouders van FCA wordt uitgekeerd wordt verlaagd van 5,5 miljard euro naar 2,9 miljard euro.

Tevens zal PSA zijn 46 procent aandeel in auto-onderdelenfabrikant Faurecia verdelen over alle aandeelhouders van Stellantis, zoals de gezamenlijke nieuwe onderneming gedoopt is. Door deze aanpassing in de fusie-overeenkomst houden FCA en Groupe PSA, die ieder 50 procent van de aandelen in Stellantis hebben, 2,6 miljard euro meer in kas om de gevolgen van de Covid-19-crisis op te kunnen vangen.

Extra uitkering

Daarnaast zijn de beide raden van bestuur van FCA en Groupe PSA overeengekomen een mogelijke uitkering van 500 miljoen euro aan de aandeelhouders te overwegen voor de closing, of 1 miljard euro na de closing, dus wanneer daadwerkelijk alle documenten zijn ondertekend en de aandelen zijn overgedragen.

Synergie

De verdere afspraken rondom de fusie blijven ongewijzigd. De synergievoordelen die uit de fusie voortvloeien zijn zelfs nog iets naar boven bijgesteld, van de oorspronkelijk geraamde 3,7 miljard tot meer dan 5 miljard euro.

Tags: , , , , ,

CBX breidt uit met TECO S-lineHalf miljoen private…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties