Een vooruitstrevende hotelhouder in een plattelandsdorp heeft bij zijn bedrijf een parkeerplek ingericht met een snellaadpaal voor elektrische auto’s. De voeding voor die paal loopt via de keuken van het restaurant.
Om zeven uur ’s avonds ziet een ouder echtpaar het hotel en wil hier graag eten en slapen. De man parkeert zijn Toyota Verso S bij de laadpaal; ach, het hoort niet, maar dat moet even kunnen. En ja, hoor er is een sfeervolle kamer vrij. “Ik zet even de auto weg”, zegt de man nog, maar de Toyota gaat niet meer open. Hoe kan dat nu? De vriendelijke receptioniste belt de Wegenwacht. Het echtpaar kiest een tafeltje met zicht op de auto. Ze zitten net aan de tomatensoep als de Wegenwacht arriveert: “Eet u rustig door, dan kijk ik naar de auto.” Na de soep beent de man naar buiten. De wegenwacht heeft met een trucje de deuren geopend en constateert dat de Toyota ook weigert te starten, maar dat weet hij te omzeilen. De wegenwacht heeft een sterk vermoeden van de oorzaak en rijdt de auto van de parkeerplek. Dan zet hij de motor uit en sluit de auto af. De eigenaar van de Toyota begrijpt er niets van, er is niets meer aan de hand, meteen zet hij de Toyota op het parkeerterrein.
“En morgenochtend?”, vraagt hij nog bezorgd. De wegenwacht durft gerust te veronderstellen dat de auto dan ook gewoon start. Het hele euvel is te herleiden tot het sterke magnetische veld van de voedingskabel van de snellaadpaal. Die verstoort de elektronica van de auto en dergelijke storingen kunnen bij alle merken voorkomen. Dat is de ‘straf’ voor onterecht parkeren op een plek voor een elektrische auto. De Toyotarijder heeft op de eerstvolgende verjaardag een mooi verhaal.