Multitankcard biedt via zijn laadlocator een overzicht van alle meer dan 26.000 openbare laadlocaties (ruim 65.000 laadpalen), inclusief informatie over de typen stekkeraansluitingen, de aanbieder van de laadpaal en de tarieven.
Hiermee komt Multitankcard tegemoet aan de eis van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat aanbieders van laadpalen en laadpassen altijd transparant zijn over de prijs van laden, van de aanschaf van een laadpas tot aan de factuur van de laadsessie. ACM controleert vanaf 1 december 2020 of partijen zich aan de regels houden. Doen ze dat niet, dan kan de toezichthouder ingrijpen.
Prijsverschillen
Multitankcard constateert enorme prijsverschillen, variërend van 25 tot 60 eurocent per kWh, afhankelijk van laadpaal, laadpas én laadsnelheid, waarbij de snelladers nog buiten beschouwing worden gelaten. Roozeman: “Slim laden is, net als slim tanken, al gewoon mogelijk en het kost je soms slechts 100 meter lopen om 5 cent per kWh voordeel te behalen. Dat scheelt al snel een euro op een volle accu. Als wij straks weer rijden, heb je het dan over 5 tot 7 euro per week aan besparing. Ook voor een zakelijke rijder dus zeker de moeite waard.”
0 reacties
Goed dat er openheid gegeven gaat worden in een wir war van systemen en opslagen door derden op de laadpassen deze moeten ook meegerekend worden.
Soms betaal je ook 10 cent extra voor degene die de laadpas uitgeeft.
Handig dat iedereen inzage heeft hierin.
Kees Top