Voertuigcriminaliteit heeft steeds vaker de verkoop van de onderdelen als doel, zo bleek tijdens de Mobility Shift 2018, een breed opgezette bijeenkomst over mobiliteit in het kader van het 125-jarig bestaan van RAI Vereniging.

De bijeenkomst over mobiliteit kende uitsluitend sprekers van buiten de branche, hoewel voertuigcriminaliteit, het 3D-printen van onderdelen, universitair onderzoek naar autodelen en de perikelen rond elektrisch stadsvervoer de branche in zekere zin toch ook direct raken.

Onderdelen

De handel in onderdelen die onrechtmatig uit voertuigen zijn ontvreemd is een business die meer dan 320 miljoen euro aan omzet groot is, werd gesteld. Wie verlegen zit om een bepaald onderdeel kan op termijn ook zijn toevlucht zoeken in het 3D-printen van onderdelen. Zowel het autobedrijf als de grossier zullen hier op termijn gebruik van gaan maken. Uiteraard heeft dit gevolgen voor de aftermarket. Een vraag die hierbij nog niet beantwoord wordt, is hoe de garantie op deze onderdelen is geregeld.

Autodelen

Car sharing of autodelen op grote schaal is voorlopig nog erg ver weg. Initiatieven zijn er genoeg, maar vraag en aanbod zijn nog lang niet in evenwicht. Voor consumenten zijn de drempels op dit moment bovendien nog te groot. Dat de stadslogistiek en stadsdistributie de elektrische mobiliteit een versnelling gaan geven werd duidelijk bij de presentatie van KPN. Wie geen elektrische bestelauto’s in zijn leveringsprogramma heeft, gaat de boot op korte termijn al missen. Mobility Shift 2018 werd door de aanwezigen goed ontvangen en het zal dan ook niemand verbazen als Mobility Shift 2019 binnenkort al in de agenda’s kan worden gezet.
Deel dit artikel op​

0 reacties

Laatste nieuws
19 mei 2025
MG opent grootste MG brandstore van Europa in Roermond
19 mei 2025
Aantal laadpunten gestegen, stagnatie dreigt
19 mei 2025
Vrouwen aan het stuur
19 mei 2025
Requal Equipment
16 mei 2025
Kwart jongeren kiest autoverzekering via vergelijkingssite
16 mei 2025
Nu nog een hobby
Meest bekeken berichten
Recente reacties