bekeken: 853 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Onderzoekers: ‘Lidar veel te duur’

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 1 mei 2019, 09:23

Leestijd: < 1 minuut

Onderzoekers van de Cornell Universiteit hebben geconcludeerd dat complexe Lidar-systemen een veel te dure oplossing zijn voor de (semi-)autonome auto. Deze Amerikaanse universiteit staat bekend om hun onderzoek naar zelfrijdende auto’s.

De Cornell-onderzoekers concluderen dat een set relatief eenvoudige camera’s met bijbehorende software niet onderdoet voor de high tech lidar-systemen die nu veelal worden gepromoot. Elon Musk had op een recent tech-event hetzelfde geroepen maar kreeg de industrie over zich heen.

Kostenbesparing

Verzekeraars zijn echter blij met de bevindingen van Cornell. Dit betekent mogelijk een flinke daling van de schadelast als dure lidars vervangen kunnen worden door goedkopere, net zo goed functionerende alternatieven. Verdere testen zullen het gelijk van Musk en de Cornell-onderzoekers moeten onderschrijven.

Die schadelast zal de komende jaren flink worden beïnvloed door de verschillende geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS). Onlangs is DAT Nederland toegetreden tot de ADAS Alliantie. Die heeft ten doel meer inzicht te krijgen in de effecten van deze voorzieningen op het schadevolume. Jasper Verweij vertelt erover tijdens het schade-event van Automotive Insiders. Nog niet ingeschreven? Doe het direct.

Tags: , , ,

Bestelbussen gestolen bij…April-registraties: min 2…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties