Apk voor een tientje bij Kwikfit via ANWB

Kwikfit biedt ANWB-leden een apk aan voor tien euro. Het bedrag is inclusief afmelden, btw, roetmeting en EOBD-test. Om in aanmerking te komen, moeten leden zich uiterlijk 31 januari aanmelden op anwb.nl/apk.

In een retourmail ontvangen ze een kortingscode om online een dag en tijd voor de keuring te boeken. Dat kan nog de rest van het jaar. Bij een onverhoopte afkeur is de berijder niet verplicht om reparaties bij Kwikfit uit te voeren. Doet hij dat wel, dan is de herkeuring, normaal tarief 29,95 euro, gratis. Bij eventuele herstelwerkzaamheden levert Kwikfit vooraf een prijsopgave.

Nieuwe klanten

De actie staat in de januari-editie van bondsblad Kampioen, dat met een oplage van zo’n 3.600.000 exemplaren één van de grootste drukwerkoperaties van Nederland is. Bijna alle leden krijgen het magazine toegestuurd. Daarmee is het een goed podium voor een grote publieksactie, motiveert marketingdirecteur Arjan van der Meer van Kwikfit. Voor de actie is intern geen doelstelling bepaald voor het aantal deelnemers. “Maar het gaat heel goed.” Dat een apk voor een tientje op zichzelf financieel niet uit kan wordt door Van der Meer volmondig beaamd. “Maar een apk van 29,95 kan dat evenmin. Onze winst zit in de mogelijke reparaties die voortvloeien uit de keuring en, op wat langere termijn, de relaties met eventuele nieuwe klanten.” Op zijn website meldt Kwikfit een 8,5 als rapportcijfer van klanten voor de uitgevoerde apk’s, gebaseerd op ruim tienduizend reviews.

Afmeldkosten

Met het actiebedrag van tien euro zit Kwikfit op of nog onder de helft van hetgeen elders in de branche gangbaar is. Wel kunnen voorwaarden per aanbieder sterk verschillen. Prijsacties met de apk zijn op zichzelf niet nieuw. Profile Tyrecenter bood in 2013 een keuringsbon aan ter waarde van 12,50 euro. Drogisterij Kruidvat offreerde in 2005 voor  9,95 euro een bon die heel 2006 recht gaf op een keuring bij Kwikfit. Over die specifieke actie stelde destijds de ANWB kritisch dat het niet mogelijk is om voor tien euro een apk te verrichten, gezien het arbeidsloon en de afmeldkosten. Dat de organisatie nu zélf meedoet, heeft volgens woordvoerder Markus van Tol alles te maken met de leuke aanbieding” voor de leden. Indirect speelt de bijdrage aan de verkeersveiligheid een rol.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †