fbpx
bekeken: 1823 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

1 april zet autobranche aan tot nepnieuws

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 1 april 2019, 14:58

Leestijd: 2 minuten

Nepnieuws, zo kun je met een modern woord de aloude 1 aprilgrap omschrijven. Ook in 2019 liet de autobranche zich weer inspireren tot nieuws met een knipoog. Soms voor de hand liggend, soms ook zorgend voor twijfel: zou dat nou echt?

1-aprilWat te denken bijvoorbeeld van automaterialengrossier Ype Kramer, die eind vorige week aankondigde over te gaan op bezorging per drone, na ‘wekenlang testen’.

In Leeuwarden en omgeving gaat de grossier ‘vanaf maandag’ spoedbestellingen bezorgen door de lucht. Kosten bedragen vijf euro per bezorging, met een maximumgewicht van twee kilo. De speciale drones worden opgeladen ‘door eigen opgewekte zonne-energie.’ En let op: ‘vanwege regelgeving art. 1:04hh mogen er geen vloeistoffen bezorgd worden door de lucht.”

Volgens marketeer Daniël de Vegt trokken het Facebook-bericht en het bijbehorende filmpje meer dan 25.000 views. “Op een verjaardag was het een serieus genomen onderwerp, hoorde ik van een klant.”

Vliegende auto

Jan Wals van het gelijknamige Bosch Car Service-autobedrijf kwam op zijn Linkedin-pagina met een heuse primeur: bij haar 425 vestigingen in Nederland gaat de werkplaatsformule vliegende auto’s verkopen. ‘De vliegopleiding hiervoor wordt gegeven bij Breda International Airport. Na 35 uur vliegles plus zo’n 10 uur theorie met de PAL-V mag je de vliegende auto besturen. Examen doe je bij het CBR, net als voor je rijbewijs.’ Een hoop relaties lieten Jan weten deze grap te kunnen waarderen.1-april-motor-autoinspectie-nl

AutoInspectie

AutoInspectie.nl liet medio vorige week weten dat ‘vanaf komende maand’ drie van haar twaalf inspecteurs in de Randstad de motorfiets inzetten voor verplaatsingen. “Bij inspecties liepen we continu tegen een aantal zaken aan die het plannen van dergelijke inspecties onmogelijk maken”, aldus Wierd Meijering, directeur AVN Group. De drukte op de weg en het toenemend aantal files zorgen dat een traject wat normaal in een half uur kan worden afgelegd, nu regelmatig oploopt tot bijna een uur.” Ook lastig: opengebroken straten en parkeerperikelen/-kosten.

Vliegende auto

Jan Wals van het gelijknamige Bosch Car Service-autobedrijf kwam op zijn Linkedin-pagina een heuse primeur: bij haar 425 vestigingen in Nederland gaat de werkplaatsformule vliegende auto’s verkopen. ‘De vliegopleiding hiervoor wordt gegeven bij Breda International Airport. Na 35 uur vliegles plus zo’n 10 uur theorie met de PAL-V mag je de vliegende auto besturen. Examen doe je bij het CBR, net als voor je rijbewijs.’ Een hoop relaties lieten Jan weten deze grap te kunnen waarderen.

Winterlucht

Ten slotte kwam John Smits – ‘verbinder, netwerker, ondernemer’ – zondag met een tip op zijn Twitter-pagina. ‘Morgen kan je bij alle @bovag garages GRATIS de muffe winterlucht uit je banden laten vervangen door verse zomerlucht. Wees er snel bij, deze actie is alleen morgen geldig!’ Het leidde tot een aanvulling van een volger: ‘Tegelijkertijd testen ze de doorzichtigheid van je voorruit’. Morgen is het weer gewoon 2 april.

Tags: , , , , , ,

Autoverkoop eerste kwartaal…Eurorepar Car Service sluit 10…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties