fbpx
bekeken: 934 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

1 op 350: elfde editie HAN Ecomarathon

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 3 juni 2019, 11:14

Leestijd: < 1 minuut

Het Automotive instituut van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen organiseert komende vrijdag (7 juni) voor de elfde keer de HAN Ecomarathon. Plaats van handeling is – van 10.00 tot 17.00 uur –  het Midlandcircuit in Lelystad.

Het deelnemersveld bestaat uit studententeams die in een half studiejaar, met een beperkt budget, voertuigjes hebben ontworpen en gebouwd. Uitgangspunt was om zo zuinig mogelijk te rijden, bij een gemiddelde snelheid van dertig kilometer per uur. De HAN Ecomarathon fungeert vrijdag als ultieme test: welk ontwerp biedt de combinatie van beste constructie, beste uitvoering en beste resultaat?

Shell Ecomarathon

Bij eerdere edities is een brandstofverbruik van 1 op 350 behaald, met een 50cc benzinemotor. Elektrische voertuigjes noteerden 1 op 1000 (CO2-equivalent). Dit jaar treden negen teams van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen aan en elf van Fontys. “Kennisdeling tussen studenten en hogescholen. en hierdoor nog meer studenten in aanraking laten komen met duurzaamheid en energie efficiëntie, vinden wij erg belangrijk”, zegt hoofddocent Koen Lau. Twee Nederlandse Shell Ecomarathon-teams zullen de (gratis toegankelijke) HAN Ecomarathon aangrijpen als testdag.

Om circa 10.00 uur gaan de eerste wedstrijdheats van start. Er zullen doorlopend voertuigen op het circuit rijden.

Tags: , , , , ,

In mei 2019 iets meer…Diesel Büchli en het…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties