bekeken: 1553 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

10% leaserijders stopt met bijtelling

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 januari 2020, 12:37

Leestijd: < 1 minuut

Een peiling door VZR onder 1.526 zakelijke rijders wijst uit dat 10% dit jaar stopt met bijtelling betalen. Zij kiezen ervoor om maximaal vijfhonderd kilometer privé per jaar te rijden en hiervoor een kilometeradministratie te gaan bijhouden.

Het kleinste percentage, 8% van de zakelijke rijders, geeft aan te stoppen met de 500 km-verklaring en vanaf 2020 te gaan bijtellen. Een iets groter percentage (10%) doet het precies andersom: zij stoppen de bijtelling en gaan de privékilometers beperken tot 500. Daarmee daalt het aantal zakelijke rijders met bijtelling met 2%. Een stabiele 15% blijft bij de 500 km-verklaring en is daarmee het hoogste percentage zakelijke rijders (66%) die blijven bijtellen.

500-km-verklaring

Bij elkaar opgeteld blijkt dat in 2020 bijna driekwart van de zakelijke rijders gaat voor de bijtelling (74%). Het aantal zakelijke rijders dat kiest voor de 500 km-verklaring ligt daarmee op 26%. “Opvallende resultaten”, concludeert Jan van Delft, voorzitter VZR. “We hadden verwacht dat het stimuleringsbeleid voor schoon rijden, in combinatie met de grote aantallen EV’s die aan het eind van het jaar zijn afgeleverd, voor méér bijtellers zou gaan zorgen. Maar naar blijkt zijn er toch net iets meer zakelijke rijders die helemaal geen bijtelling meer willen betalen.“

Tags: , , , ,

Omzet Fastned +150 procent in…Geef schadeherstel een…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties