bekeken: 1491 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,68)

100.000 elektrische voertuigen op de weg

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 28 november 2016, 10:58

Leestijd: < 1 minuut

Ons land telt sinds deze maand 100.000 elektrische auto’s, bedrijfswagens en motoren op de weg. Dit jaar steeg het aantal elektrische voertuigen met meer dan tien procent in Nederland.

Dit blijkt uit cijfers die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland maandelijks publiceert in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. “De nieuwe cijfers laten zien dat het goed gaat met elektrische vervoer in ons land. Bedrijven, organisaties zoals ANWB en lokale overheden werken samen en investeren miljoenen euro’s in een versnelde toename van elektrisch vervoer”, aldus minister Henk Kamp. “We zetten gezamenlijk in op de aanleg van voldoende oplaadpunten en een groter aandeel elektrische auto’s in de Europese productie. Zo heeft elektrisch rijden na 2020 geen verdere financiële ondersteuning van het kabinet nodig om door te groeien.”

Op dit moment komt het kabinet particulieren met een volledig elektrisch voertuig financieel tegemoet met een volledige vrijstelling van de BPM en motorrijtuigenbelasting tot en met 2020. Bovendien hebben zakelijke rijders in deze auto’s een bijtelling van vier procent tot en met 2020.

Van de 100.000 elektrische voertuigen is het merendeel personenauto. Er zijn 12.196 volledig elektrische auto’s en 86.162 gedeeltelijk elektrische auto’s, zoals plug-in hybrides. Er zijn 25.405 openbaar toegankelijke oplaadpunten in ons land. Het marktaandeel van elektrische auto’s was in 2015 al meer dan verdubbeld. 

Tags: , , ,

Axalta bouwt nieuwe fabriek in…Vaco/RecyBEM: bericht NOS…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties