bekeken: 1106 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

22 procent geïnteresseerd in occasion lease

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 28 januari 2020, 13:31

Leestijd: < 1 minuut

22 procent van de Nederlanders is geïnteresseerd in het leasen van een tweedehands auto. Dat blijkt uit een onderzoek van leasemaatschappij ALD Automotive onder ruim duizend respondenten.

54 procent van de in occasion lease geïnteresseerde respondenten is 45 jaar of ouder. Slechts 10 procent is een beginnende bestuurder (18 tot 24 jaar). Daarnaast gaf nog zo’n 13 procent van alle ondervraagden aan niet op de hoogte te zijn van occasion lease, maar dit wel interessant te vinden.

Kosten

Prijs is voor 54 procent de voornaamste reden om voor occasion lease te kiezen. Als tweede reden wordt de mogelijkheid om een completer uitgeruste leaseauto te rijden genoemd (15 procent), gevolgd door duurzaamheid met 14 procent. Marketingdirecteur Lonneke van der Horst van ALD Automotive: “Auto’s gaan steeds langer mee en dat biedt volop mogelijkheden voor occasion lease. Ook wordt tweedehands leasen steeds meer geaccepteerd. We voorzien een sterke groei de komende jaren.”

De top 5 wordt aangevuld met de mogelijkheid voor een kortere looptijd van leasecontracten (12 procent) en de gunstige bijtelling (11 procent) in het geval van een zakelijke leaseauto.

Onderhoud

40 procent van de mannen en 49 procent van de vrouwen noemen de staat van de auto als belangrijkste aandachtspunt. Vrouwen vinden daarna de bijbehorende service het belangrijkste (39 procent), terwijl mannen eerder naar de lease- of bijtellingskosten kijken (39 procent).

Opvallend genoeg staat het merk van de auto bij mannen pas op de vierde plaats (17 procent), na de bijbehorende service (35 procent). Bij vrouwen staat het merk op de vijfde plaats (9 procent), na de ruimte en comfort van de auto (12 procent).

Groeispurt van WürthAutowassen in de winter
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties