fbpx
bekeken: 899 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

38% zakelijke leaserijders heeft laadpunt thuis

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 8 augustus 2019, 11:08

Leestijd: < 1 minuut

Driekwart van de zakelijke rijders met een elektrische of hybride auto meldt dat er niet altijd genoeg laadpunten beschikbaar zijn bij de werkplek. Tegelijk zijn er ook thuis lang niet altijd genoeg oplaadpunten: 38% heeft een eigen oplaadpunt thuis.

Dit blijkt uit de jaarlijkse Duurzame Mobiliteitsmonitor, een peiling onder ruim duizend Nederlandse zakelijke autorijders, in opdracht van laadpaalleverancier EVBox.

Werkgever

Van degenen die geen eigen oplaadpunt hebben, meldt 45% dat ze de aanschaf van een eigen oplaadpunt niet overwegen. 17% doet dit wel. “De verantwoordelijkheid voor het opladen van de zakelijke leaseauto wordt zo voornamelijk bij de werkgever neergelegd.”, stelt EVBox. Momenteel is het aantal laadpalen in verhouding tot het aantal duurzame auto’s één op vier.
Eén op de tien zakelijke rijders maakt momenteel gebruik van een hybride of elektrische auto. Bij een nieuwe auto van de zaak kiest 12% voor elektrisch en 8% voor een plugin hybride. In beide gevallen wordt de actieradius als een zorg ervaren. Een enkeling voorziet problemen tijdens de vakantie vanwege het trekken van de caravan.

Langere afstanden

Positief aan het rijden in een plugin hybride zijn, blijkens de peiling, met name de langere afstanden die gereden kunnen worden. Motieven om te kiezen voor elektrisch zijn de geringe bijtelling en het ‘groenere’ karakter ervan. Verder verwacht ruim 35% van de zakelijke automobilisten dat een vakantie leuker wordt als een zelfrijdende auto de besturing overneemt. De zakelijke rijders hebben een groot vertrouwen in de toekomst van gevestigde automerken zoals Volkswagen, Mercedes, Toyota, Ford en Renault. Ook over dertig jaar zullen ze nog bestaan, is de verwachting.

Laadpunten

De EVBox Duurzame Mobiliteitsmonitor is een jaarlijks terugkerend onderzoek onder 1029 zakelijke autorijders in Nederland over hun gewoontes en verwachtingen rondom mobiliteit. EVBox biedt wereldwijd laadoplossingen voor elektrische auto’s en gerelateerde software. Inmiddels voorziet het netwerk in ruim 75.000 laadpunten in meer dan 55 landen.

Tags: , , , ,

Autoscout24 gaat online…Interclassics in teken…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties