fbpx
bekeken: 826 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

5 Miljard euro voor batterijproductie

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 16 november 2020, 11:31

Leestijd: < 1 minuut

De Duitse regering investeert 5 miljard euro in de ontwikkeling en productie van batterijen voor elektrische auto’s. Samen met onder andere BASF, Varta, Opel (PSA) en Volkswagen heeft Duitsland als doel de Europese marktleider te worden.

De batterijen voor EV’s dienen daartoe niet alleen kwalitatief de beste zijn (actieradius en levensduur), maar ook het meest milieuvriendelijk geproduceerd te zullen worden. Zijn ministerie stelt 3 miljard ter beschikking, de diverse deelregeringen en een tweede overheidspotje leggen de andere 2 miljard op tafel.

Bouw gestart

Afgelopen vrijdag presenteerde Peter Altmaier, minister van Economische Zaken bij onze oosterburen het plan tijdens een virtuele bijeenkomst bij BASF. Het chemieconcern is inmiddels gestart met de bouw van een fabriek voor grondstoffen voor de batterijproductie. Daarbij worden in de regio ook nog eens 150 nieuwe arbeidsplaatsen gerealiseerd. Het gaat wat betreft de BASF-fabriek om een investering van 400 miljoen euro, waaraan de Duitse regering ook bijna 200 miljoen euro bijdraagt. De fabriek zal wanneer deze klaar is, materialen toeleveren waardoor jaarlijks ongeveer 400.000 in Duitsland te produceren EV’s van een batterijpakket kunnen worden voorzien. Minister Altmaier benadrukte dat Duitsland in de totale waardeketen van batterijontwikkeling en productie inclusief basismaterialen tot de top in de wereld wil behoren.

Nieuwbouw in crisistijdALD Automotive presenteert…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties