fbpx
bekeken: 1159 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

8 op 10 Nederlanders wil geen diesel

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 21 juni 2019, 09:58

Leestijd: < 1 minuut

Voor twee derde van de Europeanen (63 procent) is diesel geen optie meer bij de keuze voor een volgende auto. Onder Nederlanders is dat zelfs 81 procent.

Dat meldt Autoscout24 op grond van een eigen onderzoek in samenwerking met marktonderzoeksbureau Innofact. Hiervoor werden 7328 autobezitters ondervraagd in zeven landen waar Autosout24 actief is: België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Spanje.

Benzine

Een benzineauto is voor Nederlanders nog altijd de brandstof van voorkeur. Voor 63 procent van de Nederlanders is een auto op benzine nog altijd een optie. 43 procent zou een hybride overwegen en 41 procent is ook bereid een elektrische auto aan te schaffen. Voor diesel (19 procent), waterstof (18 procent) en aardgas (11 procent) is duidelijk weinig belangstelling.

Europa

Naast Nederland is benzine ook in Duitsland het brandstoftype van voorkeur. En hoewel diesel er onder vuur ligt, overweegt nog altijd 38 procent van de Duitsers de aanschaf van een dieselauto. Diesel is voornamelijk nog populair in Oostenrijk, waar 56 procent het nog als optie overweegt. Ook Spanje (41 procent) en Frankrijk (40 procent) zijn nog altijd behoorlijk diesel minded.

Spanje is daarnaast het land dat het meest ziet in de elektrische auto (51 procent). Het Europees gemiddelde animo hiervoor ligt op 42 procent.

Tags: , , ,

Audi-ceo Schot: actieradius EV…ABS Westland wint Dave…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties