fbpx
bekeken: 1347 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,55)

85% stekkerauto’s is van bedrijf

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 10 november 2016, 13:12

Leestijd: < 1 minuut

Elektrische personenauto’s en plug-in hybride auto’s reden in 2015 samen anderhalf miljard kilometer. Dat is 1,4 procent van alle met Nederlandse personenauto’s afgelegde kilometers. Met deze stekkerauto’s wordt gemiddeld meer gereden dan met benzine auto’s, maar minder dan met diesels. Dit leren nieuwe cijfers van het CBS.

De CBS-cijfers wijzen verder uit dat van alle stekkerauto’s 85 procent bedrijfsmatig rijdt. Auto’s die eigendom zijn van een (lease)bedrijf leggen gemiddeld meer kilometers af dan auto’s in particulier bezit.

De Tesla Model S is in ons land de meest voorkomende volledig elektrische auto. Op 1 januari 2016 reden er 4,4 duizend van rond. Van de vijf meest voorkomende elektrische auto’s legt deze Tesla gemiddeld de meeste kilometers per dag af: 94 kilometer. Van de meest voorkomende plug-in hybrides heeft de Volvo V60 het hoogste dagkilometrage (gemiddeld tachtig km). De stekkerauto die het meest voorkomt in ons land is de Mitsubishi Outlander, die gemiddeld zeventig kilometer per dag rijdt.

Tags: , , ,

Flitsmeister viert 1 miljoen…Maxxis scoort bij Dakar…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties