fbpx
bekeken: 2446 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Aanhouding na oplichting met verkoop auto’s

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 26 augustus 2019, 12:40

Leestijd: < 1 minuut

Een 27-jarige man uit Venlo is eerder deze maand door de politie opgepakt op verdenking van oplichting via de verkoopsite Marktplaats. De man deed zich onder meer voor als verkoper van autobedrijf Otten uit Hoogeveen.

Ook andere autobedrijven gaven aan de dupe te zijn van een oplichter, waaronder de Mengelers Groep in Limburg. Er zijn in totaal 25 aangiftes gedaan: vier aangiftes van identiteitsfraude door autobedrijven en 21 aangiftes van oplichting.

Aanbetaling

Via Marktplaats werden gebruikte auto’s voor relatief weinig geld te koop aangeboden. Als geïnteresseerde autokopers reageerden, kon dit uitsluitend via Whatsapp. De schijn werd gewekt dat autobedrijven de wagens te koop aanboden. Bij twijfel over de afstand om de auto te halen, bood de verkopende partij aan ze thuis te komen brengen Een aantal mensen deed de aanbetaling, die sterk werd aangeraden “omdat er meer gegadigden zijn.” Daarna bleken de telefoonnummers in de advertentie niet meer bereikbaar. Gedupeerden wendden zich vervolgens tot de betreffende autobedrijven.

Waarschuwing

Autobedrijf Otten (foto) werd de afgelopen tijd gebeld door meerdere gedupeerden. Sommigen zouden voor meer dan tweeduizend euro zijn opgelicht. Het bedrijf deed aangifte en plaatste op zijn website tips om oplichting te voorkomen: ‘Kijk of de auto ook wordt aangeboden op de website van het bedrijf’ en ‘Maak nooit van te voren geld over om een auto voor jou te reserveren. Geen enkel respecterend autobedrijf zal hierom vragen.’

Vergelijkbare praktijken

In de periode dat het bedrog speelde, zijn tientallen meldingen bij de politie binnengekomen. Medewerkers van Otten zijn blij dat een verdachte is aangehouden. Volgens de politie zijn autobedrijven op verschillende plekken in Nederland de dupe geworden van vergelijkbare praktijken. Het onderzoek in deze zaak is nog niet afgerond.

Tags: , ,

Nedcar bouwt minder auto's,…Automaat snel populairder bij…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties