fbpx
bekeken: 1150 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

‘Aansprakelijk voor schade zonder winterband’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 7 november 2019, 13:56

Leestijd: < 1 minuut

Veel winterbandenrijders vinden dat autobezitters zónder winterbanden automatisch aansprakelijk gesteld moeten worden, wanneer zij schade rijden tijdens winterweer. Een derde is het eens met deze stelling, daarnaast staat 35% er niet onwelwillend tegenover.

Dat blijkt uit onderzoek van GfK, in september gehouden onder ruim 1.500 voertuigeigenaren, in opdracht van Vaco. De peiling is een vervolg op eenzelfde onderzoek in 2015. Destijds stond 24% van de auto-eigenaren met winterbanden positief tegenover deze stelling, een verschil van 9%.

Verplicht

Aangezien winterbanden de kans op schade en letsel verkleinen, is 26% van de autobezitters mede daarom van mening dat ze verplicht moeten worden in Nederland. Onder winterbandenrijders staat slechts 23% niet achter deze stelling. Het onderzoek wijst verder uit dat eigenaren van een Volkswagen bovengemiddeld vaak op winterbanden rijden; bezitters van een Opel of Peugeot scoren hier juist minder dan doorsnee. Naar verwachting speelt het gemiddelde jaarkilometrage een rol.

Winterbandenbezitters per automerk

Veiligheid

Edwin Brinksma, branchemanager Vaco, ziet in het GfK-onderzoek veel positieve aspecten. “Het is goed om te zien dat één op de drie Nederlanders op winterbanden rijdt. Bovendien vindt 90% van de automobilisten grip op de weg, dus veiligheid, het belangrijkste aspect bij de aanschaf van banden. Ook goed: de meerderheid baseert zich bij hun koopbeslissing op het advies van een professional.”

Tags: , , , ,

MKB Nederland: ‘Schaf…Systemen voor ADAS-kalibratie…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties