bekeken: 1227 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Acea op de bres voor Euro 6d-diesels

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 7 juni 2018, 15:29

Leestijd: < 1 minuut

De nieuwste Euro 6d-dieselauto’s zijn wel degelijk zeer schone auto’s. Dat betoogt Erik Jonnaert, secretaris-generaal van de Europese koepelorganisatie van autofabrikanten Acea.

De uitspraak van Jonnaert is een reactie op een studie van The International Council on Clean Transportation (ICCT). Die maakte op 5 juni bekend dat de werkelijke uitstoot van NOx door bijna alle dieselauto’s hoog is.

Meting

De metingen door ICCT zijn verricht door middel van remote sensing technology. Hierbij wordt door middel van een laserstraal op één bepaald punt de uitstoot van NOx en CO2 gemeten. Het is een snelle en goedkope manier om daadwerkelijke uitstoot van auto’s te meten. Dit in tegenstelling tot het mobiele meetsysteem PEMS, dat achterop een testauto gemonteerd wordt en tijdens het rijden, gedurende de hele rit, de daadwerkelijke uitstoot meet.

Conclusie van de studie van ICCT is dat bijna alle dieselauto’s, zelfs de Euro 6-diesels, slecht scoren op de werkelijke NOx-uitstoot. De Euro 6-benzineauto met de hoogste uitstoot aan NOx bijvoorbeeld staat op hetzelfde niveau als de Euro 6-diesel met de laagste uitstoot.

Euro 6d

Het bezwaar van Jonnaert is dat in de studie niet de nieuwste Euro 6d-diesels zijn meegenomen. Acea beroept zich daarbij op een recente studie door de Duitse ADAC, waaruit zou blijken dat de nieuwste dieselauto’s in werkelijke rij-omstandigheden heel lage uitstoot laat zien.

Bovendien zou onderzoek door Fuels Europe en de Association for Emissions Control by Catalyst laten zien dat de jongste generatie diesels een belangrijke rol kunnen spelen in het halen van CO2-doelstellingen.

Tags: , , , , ,

Centraal magazijn Nipparts…Van Mossel/Mandemakers nemen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties