fbpx
bekeken: 1404 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

ACM dwingt bandenbranche tot transparantie

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 14 februari 2019, 10:14

Leestijd: < 1 minuut

Nog steeds zijn er bandenbedrijven die niet alle onvermijdbare kosten, zoals de verwijderingsbijdrage, in hun prijzen verwerken. De Autoriteit Consument en Markt stelt dergelijke bedrijven een termijn waarbinnen zij hun prijzen moeten aanpassen.

Vorig jaar al trad ACM samen met Vaco, Bovag en Recybem op tegen bedrijven die niet alle onvermijdbare kosten in hun prijzen vermelden. Als bijvoorbeeld de montage van de banden onderdeel van het aanbod is, moet de prijs van de band inclusief de montagekosten worden vermeld.

Dwangsom

Wie niet alle onvermijdbare kosten vermeldt, krijgt een dwangsom opgelegd. Zo noemt ACM het voorbeeld van Auto & Anders. Deze bandenwebshop adverteert met de slogan ‘Grootste aanbod autobanden voor de laagste prijs’. Ondanks herhaalde aanmaningen weigerde het bedrijf de prijzen aan te passen. Pas nadat de ACM het bedrijf een last onder dwangsom had opgelegd, heeft het de prijzen op zijn website aangepast. Het bedrijf vermeldt de prijzen nu inclusief de verwijderingsbijdrage en hoeft daarom geen dwangsom te betalen.

Tags: , , ,

Verkoop motorfietsen op niveau…Gaat augmented reality monteur…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties