fbpx
bekeken: 1544 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

ACM: Schakel Auto mag naar Zeeuw & Zeeuw

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 6 februari 2020, 15:37

Leestijd: < 1 minuut

De op 14 januari aangekondigde overname van Schakel Auto door Zeeuw & Zeeuw (foto) heeft deze week de instemming gekregen van de Autoriteit Consument & Markt. Daarmee is de deal een feit.

De transactie staat volgens de ACM niet op gespannen voet met mededinging in de Nederlandse markt of een deel daarvan. De overname behelst de zes Ford-vestigingen van Schakel Auto ( Utrecht, Nieuwegein, Woerden, Schoonhoven en Krimpen a/d IJssel), Schakel Verzekeringen en Schakel Autolease. Alle honderd medewerkers treden in dienst bij Zeeuw & Zeeuw. De Ford-activiteit van Zeeuw & Zeeuw komen onder leiding van Max van den Boogaard te staan.

Top 10

Zeeuw & Zeeuw vertegenwoordigt als dealergroep de merken Renault, Dacia, Kia, Ford, Mitsubishi en Nissan. Er werken 550 mensen, verdeeld over 33 vestigingen. Naast de diensten op het gebied van onderhoud en garantie, autoverhuur en verzekeringen heeft het bedrijf ook een eigen leasetak en schadeherstelbedrijf. Daarmee behoort het tot de top 10 van automotive dealerondernemingen van het land. “Met deze schaalvergroting gaan wij een verdere professionaliseringsslag maken binnen ons prachtige bedrijf”. aldus ceo Jan Hofstede van Zeeuw & Zeeuw.

Schakel Autogroep

Schakel Autogroep is een familiebedrijf dat al bijna honderd jaar Ford-dealer is. Directeur/eigenaar Alex Schakel is de derde generatie. Wat ooit begon in Schoonhoven als fietsenmaker is onder zijn leiding uitgegroeid tot een compleet bedrijf met zes Ford-vestigingen. “Mijn zoon en dochter hebben andere ambities. Met de overname is ons bedrijf verzekerd van een mooie toekomst.”

Tags: , , ,

Diesels in sommige landen weer…‘Laadinfrastructuur blijft…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties