bekeken: 9570 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

ADAC: Euro 6d-Temp diesel zeer schoon

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 24 september 2018, 16:14

Leestijd: < 1 minuut

De modernste dieseltechniek – Euro 6d-Temp – stoot gemiddeld 76 procent minder NOx uit dan de wat oudere variant Euro-6b. Vergeleken met Euro 5 is het verschil zelfs 85 procent.

Tot die conclusie komt automobilistenclub ADAC op grond van eigen onderzoek. Steekproeven op de openbare weg zouden zelfs uitkomen op verschillen van 95 tot 99 procent vergeleken met Euro 5 diesels.

ADAC houdt zich in het kader van zijn Eco-test sinds 2012 bezig met stikstof-emissie van diesels. Tot op heden hield de organisatie 149 Euro 5-modellen tegen het licht, doorgaans met dramatisch slechte uitkomsten: gemiddeld 528 mg/km. De meest recente scores die de modernste diesels neerzetten geven echter aanleiding tot optimisme. Gemiddeld komen de 25 verschillende automodellen uit op 81 milligram per kilometer. Dat is weliswaar nipt boven de toegestane grenswaarde van 80 mg/km, maar wel gemeten onder de nieuwe RDE-rijomstandigheden (real driving emissions), die veeleisender zijn dan bij de reguliere typetoelating. Echt slechte waarden had geen enkele dieselauto die werd onderzocht door ADAC.

Tags: , , , , , , ,

Merkel wil achteraf-ingreep…ROC en Innovam starten school…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties