bekeken: 1001 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Aftersales stabiel ondanks opkomst EV

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 16 juni 2020, 11:45

Leestijd: < 1 minuut

Het doemscenario waarbij de volledige onderhoudssector zware klappen oploopt door de uitrol van elektrische voertuigen, klopt niet.

Dat is een van de conclusies uit het EV Rapport 2020, een publicatie van onderzoeksbureau Trend-RX en kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders. “Dit is mede te danken aan de groei van het wagenpark. Wel is het zo dat de marges op onderhoud verder onder druk komen”, aldus Ric van Vugt in een toelichting.

Het rapport geeft een op cijfers gebaseerd inzicht in de impact van de elektrificatie voor alle stakeholders: van autofabrikant tot autodealer, van toeleveringsbedrijf tot universeel autobedrijf en van leasemaatschappij tot verzekeraar.

Verzekeraars

De toename van elektrische voertuigen in het verkeer is vooral slecht nieuws voor verzekeraars, die hierdoor de schadelast zien toenemen. De schadefrequentie van vooral grote elektrische voertuigen is hoger dan van traditioneel aangedreven personenwagens. Ook de schadelast per schadegeval neemt toe. Door het hoge gewicht van elektrische voertuigen veroorzaken zij veel extra letselschade.

Meer informatie over het EV Rapport 2020 vindt u op de website van Automotive Insiders.

Inspectie SZW controleert…VZR ziet mobiliteit blijvend…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties