fbpx
bekeken: 672 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Airco, trekhaak meest gewilde optie Nederland

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 6 december 2018, 14:22

Leestijd: < 1 minuut

Nederlanders zijn voornamelijk op zoek naar occasions met airconditioning, een trekhaak en een navigatiesysteem. In Europa is vierwielaandrijving de meest gezochte optie. Dat meldt occasionportal Autoscout24 op basis van onderzoek van eigen data.

De trekhaak is een logische optie, gezien het grote aantal Nederlanders met een caravan. Ook vraagt de koper van een tweedehands auto vaak om een navigatiesysteem, vierwielaandrijving en panoramadak. Maar een luxe accessoire als verwarmde stoelen staat eveneens in de top tien. De complete lijst ziet er als volgt uit (van 1 t/m 10): airconditioning, trekhaak, navigatiesysteem, vierwielaandrijving, panoramadak, cruisecontrol, volledige servicegeschiedenis, cruisecontrol/airconditioning (als zoekcombinatie), open dak, verwarmde stoelen.

Europa

Europeanen zoeken vooral naar vierwielaandrijving, gevolgd door de trekhaak en een navigatiesysteem. Opvallend vindt Autoscout24 het feit dat airconditioning in Nederland op één staat, terwijl deze in Europa gemiddeld op een vierde positie voorkomt. Landen als Italië en Spanje kennen immers warmere zomers. Volgens de portal zijn dit de tien populairste zoekopties op Europees niveau: vierwielaandrijving, trekhaak, navigatiesysteem, airconditioning, open dak, volledige servicegeschiedenis, HU/AU (Duitse apk), panoramadak, verwarmde stoelen, xenonverlichting. In de top vijf van populairste occasionopties staan in alle Europese landen vierwielaandrijving en navigatie. Verder blijkt de trekhaak behalve in Nederland ook in Duitsland en Oostenrijk gewild: plaats één, respectievelijk twee.

Tags: , , ,

Brussel wil overleg over…Fastned opent snellaadstation…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties