fbpx
bekeken: 1065 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

ALD Automotive bij internationale MaaS Alliance

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 29 april 2019, 12:43

Leestijd: < 1 minuut

ALD Automotive heeft zich aangesloten bij de internationale MaaS Alliance. Deze publiek-private samenwerking heeft als doel een gezamenlijke aanpak voor Mobility as a Service uit te rollen. Met dit lidmaatschap wil ALD de samenwerking met andere partijen op het gebied van MaaS intensiveren.

aldDe alliantie houdt zich bezig met het creëren van een open markt en een succesvolle implementatie van MaaS binnen Europa. Daarvoor is integratie nodig van de verschillende mobiliteitsdiensten, zoals openbaar vervoer, auto- en fietsdeelinitiatieven, taxidiensten, autoverhuur en autolease. MaaS maakt het mogelijk om deze mobiliteit flexibel en op afroep af te nemen en te betalen.

Regelgeving

Op dit moment telt MaaS Alliance 75 leden en richt ze zich op drie pijlers: gebruikerswensen en regelgeving, open marktontwikkeling en technologie. Nederland is binnen de internationale ALD groep pilotland voor innovaties en specifiek het specialisme multimodaliteit. De Nederlandse vestiging zal dan ook een belangrijke rol spelen bij deze samenwerking door het opdoen van praktijkervaring en deze te delen met de ALD groep en de alliantie.

Tags: , , , , , , ,

Bovag: maat houden bij…Leasewagenpark: meer…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties