Aanbod zuinige auto neemt toe

De ANWB maakt vandaag de Top10’s van zuinige auto’s openbaar. Daaruit blijkt dat het aanbod van deze voertuigen in Nederland snel toeneemt. Nieuwe modellen bezetten 15 van de 64 plaatsen. Ook zes bestaande modellen die al in de lijstjes voorkwamen zijn zuiniger geworden.

De klassen ‘middelgroot benzine ‘ en ‘groot diesel ‘ kennen een nieuwe koploper, respectievelijk de Lexus CT200h 1.8L Hybrid Drive en de Skoda Octavia 1.6 TDi Greenline. De Lexus rijdt volgens de Europese typegoedkeuring gemiddeld 1 liter op 26,3 km en de Skoda 1 op 26,3. In de klasse ‘klein diesel’ genieten nu alle modellen in de Top10 een belastingvoordeel.

Net als in 2010 hebben de ANWB en Stichting Natuur en Milieu ook een Top10 Stadsgebruik uitgebracht. In dit overzicht wordt gekeken naar het verbruik en de uitstoot van de auto’s bij gebruik in de bebouwde kom. De nummer één bezine in deze Top 10 is ook de Lexus CT200h 1.8L Hybrid Drive. In de dieselklasse neemt Smart Fortwo coupé CDI de leiding.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.