Aandeelhouders Stern akkoord met overname

De aandeelhouders van de Stern Groep hebben op 23 februari ingestemd met de verkoop van Stern Facilitair B.V. aan het Zweedse Hedin Mobility Group AB. Directie en raad van commissarissen laten weten zeer content te zijn met de transactie en zijn ervan overtuigd dat met Hedin een goede partner voor Stern is gevonden.

Hedin wil de merknaam Stern in Nederland behouden. Om verwarring te voorkomen wordt de naam van Stern Groep gewijzigd in PB Holding N.V.

Belang in Bovemij

Stern zal binnen tien dagen na effectuering van de transactie een Agio-uitkering betaalbaar stellen van 14,50 euro per aandeel. Na de transactie en de Agio-uitkering is de PB Holding schuldenvrij en beschikt de vennootschap over een beperkt bedrag aan liquiditeiten dat voldoende is om de komende twee jaar als beursfonds aan haar lopende verplichtingen te kunnen blijven voldoen.

Na de transactie zullen strategische opties met het Bovemij-belang nader worden onderzocht. De boekwaarde van dit belang bedraagt 19,4 miljoen euro op basis van de laatste officiële waardering van Bovemij.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.