Aantal APK’s daalt vier procent

Het totaal aantal uitgevoerde APK’s in Nederland is de eerste vijf maanden van 2012 uitgekomen op 2.942.972 stuks, een daling van vier procent ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Dat signaleert Bovag op basis van RDW-cijfers.

De daling telt in totaal 121.562 voertuigen. Bovag verwacht dat er in heel 2012 zo’n 250.000 tot 300.000 minder keuringen uitgevoerd zullen worden. Ieder jaar worden er ongeveer 7 miljoen APK’s in Nederland uitgevoerd.

“We signaleren inderdaad een forse daling in het aantal APK’s, maar we kunnen hier echter nog geen conclusies aan verbinden”, aldus Gijs Bosman, specialist techniek en duurzaamheid bij Bovag. “De daling zou ondermeer kunnen komen door de slooppremie. Hierdoor zijn relatief veel oude auto’s verdwenen. Ook is het wagenpark de laatste jaren verjongt door de goede nieuwverkopen en zijn er veel auto’s bijgekomen die onder de APK-regeling 4-2-2 voor benzineauto’s vallen. Tot slot zijn er relatief veel oudere voertuigen naar het buitland uitgevoerd. Echter, dit zijn een paar hypothesen waar de daling door zou kunnen komen.”

Bovag onderzoekt op dit moment samen met RDW waar de daling daadwerkelijk door veroorzaakt wordt.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *