Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi blijft bestaan

Met een ultrakorte mededeling laten Renault, Nissan en Mitsubishi weten dat de alliantie van de drie autofabrikanten zal blijven voortbestaan.

“De afgelopen dagen hebben de Raden van Bestuur van Groupe Renault, Nissan Motor Co., Ltd en Mitsubishi Motors Corporation zich unaniem en met overtuiging uitgesproken voor het voortbestaan van de Alliantie. De Alliantie heeft in de laatste twintig jaar ongeëvenaarde successen behaald. Wij blijven dan ook volledig gecommitteerd aan de Alliantie”, zo luidt het complete persbericht.

Ghosn

De alliantie kwam behoorlijk onder druk te staan nadat topman Carlos Ghosn in Japan werd gearresteerd op verdenking van belastingfraude. Ghosn was naast topman van de alliantie ook ceo van Renault en directeur en bestuursvoorzitter van Nissan. Nissan heeft hem vorige week uit deze beide functies ontheven. Renault heeft Ghosn nog niet ontslagen, maar heeft wel Thierry Bolloré naar voren geschoven als plaatsvervangend ceo.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3053 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters