AOX hoogste sinds begin 2014

Met een score van 100,61% heeft de AOX-index de hoogste stand bereikt sinds januari 2014. Daarmee is de opwaartse richting vastgehouden; in juli van dit jaar doorbrak de index voor het eerst de basisnorm van honderd procent (100,22%).

In een jaar tijd is de graadmeter voor de occasionvraagprijzen met bijna 2,5% gestegen (januari: 98,27%). De sterkste groeiers waren dit jaar de voertuigsegmenten 4-8 jaar en 8-12 jaar. De hoogste prijzen worden op dit moment gevraagd in de provincies Groningen, Limburg en Zeeland; de laagste in Friesland, Drenthe en Flevoland/Noord-Brabant.

De Autodata Occasion indeX (AOX) geeft de ontwikkeling van de vraagprijzen van occasions aan die in de tijd onder dezelfde omstandigheden worden aangeboden. De mutaties worden maandelijks achteraf berekend op basis van 235 modellen, die representatief zijn voor de B2C occasionmarkt in Nederland en er samen 77 procent van uitmaken. Uitgangspunt voor de trends is de 100 procent van begin 2011.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.