AOX kabbelt voort

Waar oktober nog een daling liet zien van 1,32 procent ten opzichte van september, is er de afgelopen maand juist een klein herstel (0,41 procent) opgetreden in de index van occasion showroomvraagprijzen (AOX). Echter, de maanden november in 2012 en 2011 vergeleken, zijn de prijzen met 4,26 procentpunt gedaald.

Deze daling is wel een stuk kleiner dan in september, want deze kwam toen op -5,64 procentpunt uit. De prijsindex van de showroomvraagprijzen van occasions kabbelt dus een beetje voort. De ene maand komt er wat bij, de andere gaat er weer net wat meer vanaf.

Dit heeft als gevolg voor auto’s van nul tot vier jaar oud, dat de stand in november op 92,43 procent van het ijkpunt in januari 2011 uitkomt. Dat is 0,02 procent lager dan in oktober, maar wel 6,6 minder ten opzichte van dezelfde periode in 2011. De prijzen van occasions van vier tot acht jaar oud zijn de voorbije maand zelfs met 0,05 procent iets gestegen naar 90,13 procent. De oudere gebruikte auto’s tot twaalf jaar blijven met 85,21 procent net zo stabiel als de jong gebruikte auto’s.

Download hier de AOX-cijfers van november 2012 >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.