Audi’s scoren boetes, Honda’s maken brokken

De grootste verkeersovertreders van 2015 zijn de Audirijders. Zij kregen gemiddeld de meeste boetes in 2015: bijna zeven per auto. Op de voet volgen de BMW-rijders en Alfa Romeo-rijders. Overigens zijn de Audibestuurders niet de grootste brokkenpiloten. Die titel gaat naar de Hondabestuurders. Dat blijkt uit onderzoek van Athlon.

Audi-bestuurders reden gemiddeld ruim vijf boetes meer dan de braafste rijders: de Renault-rijders. Samen met Nissan en Peugeot staan zij onderaan de lijst. Marchel Koops, algemeen directeur van Athlon: “Uit de data blijkt dat er toch echt grote verschillen zijn in het aantal boetes dat verschillende automerken rijden. Het bevestigt enigszins mijn vermoedens. Bestuurders van een Audi rijden doorgaans wat harder dan leaserijders in een Renault. Dat zijn typische familieauto’s.”

De Hondabestuurders zijn de grootste brokkenpiloten van 2015: gemiddeld reden zij vijftien procent meer schade dan de nummer twee: Seat-rijders. Lexus staat op nummer drie, gevolg door Audi-bestuurders. De meest zorgvuldige rijder is de Mitsubishi-berijder. Zij melden zich de helft minder bij de garage dan de nummer één. Opvallend is ook dat Volvo ‘pas’ op de vijfde plaats komt, hekkensluiter dus in de top vijf met minste schades.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.