Autodiefstal oktober 6,1% lager

Er zijn in oktober 2020 in Nederland 568 personenauto’s gestolen. Dat is 6,1 procent minder dan de 605 in oktober vorig jaar.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

Cumulatief

In 2020 registreerde het LIV in totaal 1517 gestolen personenauto’s in de leeftijd van 0 tot en met 3 jaar en 3836 gestolen personenauto’s van 4 jaar en ouder.

Daarmee komt het totaal op 5353 gestolen personenauto’s in Nederland in 2020 tot en met oktober. Dat is 9,3 procent minder dan in de eerste tien maanden van 2019. Dat is gelijk aan het gemiddelde over het eerste halfjaar van 2020.

Lexus populairst

De meest gestolen auto dit jaar is een Volkswagen. Dat is niet zo verwonderlijk, omdat er daarvan bijna een miljoen rondrijden in Nederland. Procentueel, afgezet naar het aantal voertuigen in het wagenpark, blijkt Lexus het populairste merk bij het boevengilde, gevolgd door Land Rover, Jaguar, Audi en DS.

Terugvindpercentage

Lexus is bovendien het merk waarvan het minst vaak een gestolen auto wordt teruggevonden. Van de 85 Lexussen die dit jaar in Nederland werden gestolen werden er slechts 21 teruggevonden, een terugvindpercentage van 25 procent. Het hoogste terugvindpercentage komt op het conto van Kia. Van dit merk werd tot en met oktober 72 procent van de gestolen voertuigen teruggevonden (41 van de 57). Opmerkelijk is dat ook van Volvo relatief veel voertuigen worden teruggevonden: 56 van de 81 gestolen voertuigen, een terugvindpercentage van 69 procent.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.