Automechanika jaar uitgesteld

De eerstvolgende editie van Automechanika Frankfurt vindt niet meer dit jaar plaats, zoals gepland was. De nieuwe datum is, in overleg met alle betrokken partijen, verschoven naar 14 tot 18 september 2021.

Met het verschuiven van de editie 2020 komt ook een einde aan de traditie van een Automechanika in een even jaar. Het tweejaarlijkse karakter blijft namelijk gehandhaafd, waardoor het branche-evenement nu in de oneven jaren valt. Namens organisator Messe Frankfurt zegt bestuurslid Detlef Braun dat een beurs van deze omvang momenteel niet haalbaar is. Hij verwijst naar de mondiale verspreiding van het virus en de internationale reisbeperkingen. “De afgelopen twee weken hebben we intensief overleg gevoerd met onze klanten, partners en ondersteunende organisaties. Zij gaven een helder signaal af: verschuiven.”

Veelgestelde vragen

De beursorganisatie heeft op haar website voor alle betrokkenen zoals standhouders een lijst met veelgestelde vragen opgesteld en die voorzien van korte antwoorden. Zo vinden standhouders er info over hun huidige reservering en mogelijkheden die over te brengen naar de nieuwe editie. Er staat onder meer dat ze op korte termijn een transfervoorstel tegemoet kunnen zien voor de nieuwe beursdata. Daarmee kunnen ze al dan niet instemmen. Wie wil afzeggen voor Automechanika Frankfurt 2021 kan dat kosteloos; reeds betaalde bedragen voor stands worden teruggeboekt.

Nieuwe plek

De organisatie zegt toe dat haar salesmanagers in nauw contact zullen blijven met de exposanten over volgende stappen. Daartoe behoort ook informatie over de nieuwe plek op de beurs. Overeengekomen plannen voor de stands op de nu afgelaste beurs blijven rechtsgeldig, mits er geen wijziging wordt aangebracht in de locatie en inrichting. Deze richtlijn geldt voor stands vanaf honderd vierkante meter vloeroppervlak en vier meter hoogte. Iedereen die al een entreebewijs had voor de beurs in september aanstaande kan door middel van een e-mail zijn geld terugkrijgen. Tickets bestellen voor september 2021 is pas mogelijk vanaf een nog te bepalen datum.

Ontwikkeling

De nieuwe beursdata betekenen dat Automechanika Frankfurt 2021 bijna exact vijftig jaar na de eerste editie plaatsvindt (18 t/m 26 september 1971). De cijfers van destijds en van 2018 geven aan welke enorme ontwikkeling het evenement in vijf decennia heeft doorgemaakt: 400 exposanten en 75.000 bezoekers toen, 4987 exposanten en 134.622 bezoekers twee jaar terug. Bij de vorige aflevering, overigens de 25e editie, reisden ruim drieduizend Nederlanders voor een zakelijke visite af naar Frankfurt. Daarmee stond ons land op de vierde plaats van buitenlandse bezoekers (exclusief Duitsland). In de loop der jaren startte organisator Messe Frankfurt wereldwijd diverse afgeleide Automechanika-beurzen – op weliswaar kleinere schaal maar evenzeer succesvol.

TecAlliance

TecAlliance, dataspecialist voor de automotive aftermarket, verwelkomt het besluit tot uitstel. “Veel exposanten zouden anders nu een kritische fase moeten doorlopen”, zegt Christian Müller, vice president marketing. “Kosten voor personeel en standbouw zijn hoog. Verschuiven biedt alle betrokkenen het vertrouwen dat essentieel is in deze bijzondere situatie. Het laat zien dat Messe Frankfurt zich bewust is van de economische risico’s waarmee exposanten te maken hebben.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.