Automotive-secties RAI bundelen krachten

De secties Automotive Industry en RAI AutomotiveNL van RAI Vereniging bundelen vanaf nu hun krachten in RAI Automotive Industry NL. Met de fusie ontstaat volgens de betrokkenen één krachtig platform voor ondernemers en instellingen binnen de auto- en truckindustrie.

RAI Automotive IndustryNL heeft een sterke internationale focus en van oudsher banden met de Europese branchevertegenwoordiging in Brussel. De kracht van RAI AutomotiveNL kracht zit vooral in stimulering van innovaties, ontwikkelen van start-ups en arbeidsmarkt. RAI AutomotiveNL is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond.

Marktpositie

De nieuwe, overkoepelende sectie wil de marktpositie en concurrentiekracht van haar leden wereldwijd versterken. Met het oog daarop zijn de activiteiten ondergebracht in vijf programmalijnen: smart mobility, green mobility, materials, internationalisation en human capital. De Nederlandse automotive sector is goed voor een productiewaarde van circa twintig miljard euro en telt zo’n 45.000 werknemers. De sector exporteert circa 95 procent van alle geproduceerde producten. Duitsland is de belangrijkste afzetmarkt, met een aandeel van circa 45 procent. (foto Christ Clijsen)

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *