Bosch stapt in budgetdiagnose

Het Duitse Bosch stelt met de productie van de testers ABD 100 en ABD150 iedereen in staat om zelf diagnose aan een auto uit te kunnen voeren. Met deze diagnosetesters kan diagnosedata met betrekking tot bijvoorbeeld het brandstofsysteem, de lambdasondes of de katalysator worden uitgelezen.

De diagnosetesters geven de foutcodes van het systeem weer en kunnen deze ook wissen. Bovendien kan men ook actuele sensorwaarden, freezeframe-data en de status van het MIL-waarschuwingslampje weergeven. Daarnaast kunnen readiness-codes worden opgeroepen, net als eerdere aanpassingen van bijvoorbeeld uitlaat-gerelateerde controles.

De OBD 100 van Bosch past in je handpalm en weegt 100 gram. Met drie toetsen is het apparaat te bedienen. De uitgelezen data worden weergegeven op een tweeregelig display.

De OBD 150 heeft vier bedieningstoetsen, een meerregelig grafisch display en een uitgebreide functionaliteit. Het weegt 200 gram. De OBD 150 kan bovendien in garagebedrijven worden ingezet als apk-scantool.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.