Bovag in cassatie over verdeling pensioenpremie

Bovag gaat in cassatie tegen het pensioenarrest van 17 mei 2016. Inzet is voldoende zeggenschap en invloed ten aanzien van onder meer pensioen, om de belangen van de Bovag-leden zo goed mogelijk te kunnen behartigen.

Het Hof oordeelde drie maanden terug dat Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) het recht heeft om de pensioenregeling en -premieverdeling vast te stellen. “Het arrest lijkt te zeggen dat PMT mag besluiten om daarin de Vakraad Metaal en Techniek te raadplegen en dat PMT daarin Bovag kan negeren, omdat Bovag zélf uit FWT is gestapt. Dat gaat Bovag nu aanvechten.”

Met het sluiten van een nieuwe cao en een terugkeer in de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) en de Vakraad zou Bovag die zeggenschap en invloed weer krijgen. Het sluiten van de cao is op een haar na gevild. Echter, zekerheid verkrijgen over terugkeer in FWT en Vakraad lukt niet op korte termijn. Omdat de cassatietermijn half augustus verstrijkt, heeft Bovag besloten in cassatie te gaan, “zodat geen kans verloren gaat.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.