Brand Louwman treft vooral de showroom

De oorzaak van de brand die zondagmiddag ontstond in het pand van Louwman Poortugaal is nog niet bekend. Door het vuur zijn vooral de showroom en de daarin opgestelde tientallen nieuwe auto’s zwaar beschadigd.

louwman-poortugaalVerder dan de bron – een van de auto’s vatte vlam, maar waarom is nog onduidelijk – is de brandweer nog niet gekomen in haar onderzoek. Ook het schadebedrag is nog niet bepaald. Er stonden tussen de dertig en veertig nieuwe voertuigen, vooral Toyota’s, in de showroom. Op de website meldt Louwman Poortugaal dat “een dusdanige schade is aangericht dat de werkzaamheden tijdelijk niet kunnen worden voortgezet.”

Werkplaats

Beveiligers die reageerden op het alarm constateerden zondag even na de middag dat brand was uitgebroken. De werkplaats van de vestiging is zo goed als buiten schot gebleven. Roet en water hebben echter ook hier gezorgd voor een voorlopig onwerkbare situatie. Afspraken voor onderhoud en reparatie worden voorlopig waargenomen door andere Toyota-garages in de regio.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †