Consument aan de gebruikte winterbanden

Volgens de website Tweedebands.nl, onderdeel van Nootenboom, kiezen automobilisten massaal voor gebruikte winterbanden. De verkoop op de site verdubbelde de laatste maanden van 2012 naar 3.500 banden ten opzichte van 2011. Dat blijkt uit eigen statistieken.

“Veiligheid tijdens de winterperiode is de belangrijkste reden om voor winterbanden te kiezen, maar de kosten hiervoor spelen een steeds belangrijkere rol”, aldus Yuri Nooteboom, oprichter en eigenaar van de website. “Nog geen jaar geleden was het ondenkbaar dat de markt voor gebruikte banden potentieel zou hebben, maar de economische situatie heeft duidelijk verandering gebracht in het bestedingspatroon van mensen. Het is ongelooflijk hoeveel aanvragen wij in korte tijd krijgen van mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor nieuwe winterbanden. Vanuit Zwolle komen mensen gereden om een setje gebruikte banden op te halen in Schiedam.”

Tweedebands.nl biedt gebruikte banden aan tegen tweedehands prijzen. Alle banden worden voor ze online worden gezet door de bandenspecialisten gecontroleerd en beoordeeld. Ook kunnen ze in één van de zeven Profile Tyrecenter-vestigingen, die Nootenboom rijk is, gemonteerd worden. Er moet zelfs voor een deel extern ingekocht worden om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.