Coronavirus: afzeggingen The Tire Cologne

Het coronavirus leidt tot afzeggingen bij deelnemers aan The Tire Cologne. Gisteren hakte Michelin de knoop door, vanochtend volgden Cooper Tires en Toyo. De fabrikanten c.q. hun Duitse dochterbedrijven vinden de gezondheidsrisico’s voor de medewerkers te groot.

De actuele ontwikkelingen (er is sinds gisteren officieel sprake van een wereldwijde epidemie) laat geen andere mogelijkheid open dan de aanwezigheid op de bandenbeurs in Keulen te schrappen, stelt Cooper Tire & Rubber Company Deutschland. Vakblad Gummibereifung meldt dat Toyo Tire Deutschland “om redenen die bekend zijn” af te haken. “We kunnen het niet verantwoorden om medewerkers, klanten en bezoekers in gevaar te brengen door dit grote evenement. Deze stap betreuren we zeer, maar ze is wel nodig.”

In november vorig jaar (toen het coronavirus nog niet heerste) zegde Goodyear-Dunlop Germay GmBH al af. Dat gebeurde om economische redenen – “omwille van het meest efficiënte gebruik van de bestaande middelen.” Wel zou dochterbedrijf GDHS, als handelsmaatschappij en franchisegever, producten en merken van het concern komen vertegenwoordigen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.