Diesel Emissions Justice daagt Volkswagen

De Nederlandse stichting Diesel Emissions Justice Foundation (DEJF) heeft vrijdag bij de rechtbank Amsterdam het Volkswagen-concern gedagvaard. Inzet is de schade die de autofabrikant zou hebben veroorzaakt door systematisch te sjoemelen met emissiegegevens.

Behalve op de fabrikanten Volkswagen, Audi Seat, Škoda en Porsche heeft de juridische procedure ook betrekking op toeleverancier Bosch, importeur Pon’s Automobielhandel BV en individuele Nederlandse dealers. De stichting zegt op te komen voor de belangen van ‘miljoenen gedupeerde consumenten, woonachtig binnen of buiten Nederland’.

TDI-motoren

DEJF bedient zich van de nieuwe Wet Afwikkeling Massaschade in Collectieve Actie, van kracht sinds 1 januari 2020. “Volkswagen heeft ons aanbod om tafel te gaan afgewezen. We gaan er nu dus vol tegenaan”, zegt Femke Hendriks, directeur van de stichting Diesel Emissions Justice Foundation: “Volkswagen heeft ons aanbod om tafel te gaan afgewezen. We gaan er nu dus vol tegenaan.” Volgens de stichting heeft Volkswagen met zijn dieselfraude “enorme schade toegebracht aan de consument, het milieu en de volksgezondheid.” Omdat de manipulatie van software betrekking had op TDI-motoren die vanaf 2009 tot en met op zijn minst 2016 zijn toegepast in diesels van Volkswagen, Audi, Seat, Porsche en Skoda zijn ook zij gedagvaard.

Procedure

Aan de rechtbank Amsterdam heeft Diesel Emissions Justice verzocht te worden benoemd als Exclusieve Belangenbehartiger. Zo kan zij de procedure leiden namens alle getroffen Nederlandse en Europese autobezitters. In de VS, Australië, Canada en Zuid-Korea heeft Volkswagen al miljarden aan schadevergoedingen en boetes moeten betalen. Op de weg stootten zijn diesels tot veertig keer meer NOx (stikstof) uit dan in testsituaties.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *