EDGe Mobility biedt check van batterij EV

Om autobedrijven en hun klanten te informeren over de staat van de batterij in een gebruikte elektrische auto biedt EDGe Mobility sinds kort een State of Health rapport.

Het laat zien hoe de test van dit Hoog Volt Batterijenpakket is uitgevoerd en wat de huidige toestand is. Daarmee ontstaat duidelijkheid bij de aan- of verkoop van een EV.

Volgens de initiatiefnemers van EDGe Mobility (Innovam en AutoNiveau) wordt het voor autobedrijven steeds belangrijker om de kwaliteit van het batterijenpakket te weten. De eventuele kosten van een vervangende set zijn dusdanig hoog, dat de kwaliteit van het bestaande pakket een groot verschil maakt voor de inruilprijs. Voor autobedrijven is het daarom goed om vooraf te weten waar zij aan toe zijn. Hetzelfde geldt voor de automobilist die een gebruikte elektrische auto koopt, zegt EDGe Mobility: “Als klant wil je zekerheid dat er geen hoge kosten volgen na de aanschaf.”

EDGe Mobility ondersteunt autobedrijven op het gebied van elektrisch rijden door middel van opleidingen, kennis en (remote) support door specialisten.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *