Europa stelt nog strengere eisen aan uitstoot

Autofabrikanten krijgen komend jaar te maken met nieuwe, strengere eisen op het gebied van de uitstoot van nieuwe auto’s. Details over het hoe, wat en wanneer worden later deze week duidelijk: dan presenteert de Europese Commissie haar klimaatplan.

Helder is nu al dat de norm niet zal worden versoepeld maar strenger wordt. Het gaat daarbij om voertuigen die rijden op fossiele brandstoffen. Ze moeten versneld nog zuiniger en schoner worden. Praktisch punt is dat veel merken in deze periode hun producten voor het komend modeljaar al hebben gepresenteerd. Daarbij gaat het niet alleen om de uiterlijke aspecten maar ook om de milieuprestaties.

Klimaatneutraal

‘Brussel’ wil met de woensdag te presenteren maatregelen een stap zetten op weg naar 55 procent minder uitstoot van broeikasgassen in 2030. Verderop aan de horizon ligt het doel om uiteindelijk een volledig klimaatneutrale EU te creëren. Het klimaatplan van de Europese Commissie wacht na de presentatie nog op goedkeuring door het Europees Parlement en (in december) de Europese Raad.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *