FCA bouwt assemblagelijn batterijen EV’s

FCA heeft de bouw aangekondigd van een assemblagelijn voor batterijen, als onderdeel van zijn strategie voor elektrische mobiliteit. De fabriek komt te staan in het Mirafiori-bedrijfscomplex in Turijn; de voorbereidingen beginnen in het eerste kwartaal van komend jaar.

“De automotive industrie maakt een periode van ingrijpende veranderingen door. Een van de grootste is gekoppeld aan elektrificatie”, zegt operationeel directeur Pietro Gorlier. “Met de assemblage versnelt FCA zijn ambitie om te elektrificeren.” Enkele maanden terug maakte de autofabrikant bekend dat er in het tweede kwartaal van 2020 een elektrisch aangedreven Fiat 500 zal worden gebouwd in de Mirafiori-fabriek. Ook een ervan afgeleide Panda en modellen van Alfa Romeo en Lancia krijgen elektrische aandrijving.

Trainingen

Afhankelijk van de marktontwikkelingen kan de batterijfabriek in Turijn worden uitgebreid. Ook is er voorzien in ruimtes voor trainingen, prototypes, experimenten en kwaliteitscontrole van componenten van toeleveranciers. Na de eigenlijke assemblage testen diverse controlesystemen het rendement van de uit te leveren batterijen. Met de investering is een bedrag van ongeveer vijftig miljoen euro gemoeid.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *