Fiat-Chrysler bevestigt vertrek Marchionne

Het hing al langer in de lucht, maar is nu definitief: in 2019 treedt Sergio Marchionne terug als CEO bij Chrysler Automobiles (FCA). Bestuursvoorzitter John Elkann heeft dat bevestigd in een interview tijdens het evenement Panorama d’Italia, deze week in Turijn.

Binnen iets minder dan twee jaar zal er dus een nieuwe topman aantreden, en de kans is aanzienlijk dat het iemand uit eigen gelederen zal zijn. “We hebben bij FCA veel capabele personen die hem zouden kunnen opvolgen.” Concrete namen werden niet genoemd. Marchionne heeft zelf eerder al eens geopperd dat 2018 zijn laatste volledige jaar als leidinggevende bij het concern zou zijn. Die tijdige aankondiging moest de ruimte creëren die nodig is om een geschikte opvolger te kiezen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †