Dieptepunt lijkt bereikt, zegt Focwa

In zijn tweewekelijkse monitoring van de schadeherstelsector ziet brancheorganisatie Focwa dat de situatie voor de leden niet verder is verslechterd.

Dat is dan ook het enige lichtpuntje dat Focwa ziet in een situatie die er vanwege de uitbraak van het coronavirus voor veel leden slecht uitziet. 30 procent ondervindt steeds grotere financiële moeilijkheden, zelfs na de steunmaatregelen van de overheid.

Met name de caravan- en camperservicebedrijven en de autoruitherstelbedrijven ervaren minder werkzaamheden in de werkplaats: zo’n 80 procent, waar het gemiddelde over alle Focwa-leden 66 procent is.

Na de crisis

Het vertrouwen van ondernemers in een doorstart na de coronacrisis is bij deze bedrijven ook lager dan gemiddeld: 55 procent bij caravan- en camperservicebedrijven en 67 procent bij autoruitherstelbedrijven, waar het gemiddelde 80 procent is.

Bovendien staan deze bedrijven voor grote financiële uitdagingen. Ten opzichte van een gemiddelde van 30 procent voorziet 73 procent van de caravan- en camperservicebedrijven en 43 procent van de ruitherstelbedrijven grote liquiditeitsproblemen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.